Οι Φυσικοί μας

Καλτσά Μαρία

Η Μαρία Καλτσά είναι απόφοιτη του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο τομέα "Αστρονομία και Μηχανική".
Από το 2002 μέχρι και σήμερα εργάζεται σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης. Τα τελευταία εννιά χρόνια συνεργάζεται αποκλειστικά με τα φροντιστήρια του ομίλου ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και ερευνητικά προγράμματα με θέμα την Παρατηρησιακή Αστροφυσική.
Στόχος της είναι μέσω της διδασκαλίας του μαθήματος να μυήσει τους μαθητές στο κόσμο της φυσικής επιστήμης κατανοώντας δύσκολες έννοιες και αποσαφηνίζοντας τον μηχανισμό λειτουργίας τους, ώστε να εμπεδώνουν και να διαχειρίζονται τη γνώση.

 

Νασλ Πακ Άρης

Aπόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τελειόφοιτος στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών "Φυσική Εφαρμογών" στο ΕΚΠΑ. Επιπλέον, είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας Κλίματος και Κλιματικής Αλλαγής και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια με θέμα τη κλιματική κρίση και την παθητική τηλεπισκόπηση. Τα τελευταία 5 χρόνια, παράλληλα με τις σπουδές ασχολείται με την διδασκαλία σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Έχει ως στόχο οι μαθητές του να εισαχθούν στον κόσμο των θετικών επιστημών και να αποκτήσουν τις κατάλληλες δεξιότητες για την επίλυση προβλημάτων που απαιτούν σύνθετη σκέψη.

Παρασκευόπουλος Σωτήρης

Απόφοιτος του τμήματος Φυσικής, της σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών . Διδάσκει σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης από το 1993. Το 2009 ξεκίνησε τη συνεργασία του με το «Ένεκα Παιδείας» στην Άνω Γλυφάδα, με το οποίο συνεργάζεται αποκλειστικά μέχρι και σήμερα. 
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια παιδαγωγικής κατάρτισης καθώς και σεμινάρια χρήσης νέων τεχνολογιών στο χώρο της εκπαίδευσης. 
Έχει συγγράψει σημειώσεις για τις τρεις τάξεις του Λυκείου και στο μάθημά του έχει εντάξει νέες τεχνολογίες όπως παρουσιάσεις στο PowerPoint, ψηφιακά τεστ και παρουσιάσεις εικονικών εργαστηρίων στο διαδραστικό πίνακα .
Η μακρόχρονη διδακτική του εμπειρία καθώς και η συνεργασία του με αξιόλογους συνεργάτες συμβάλλουν στη δημιουργία ενός κλίματος το οποίο προάγει τη γνώση και οδηγεί τους μαθητές στην επιτυχία. 

Παράσχος Δημήτρης

Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1987. Σπούδασε Φυσική στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών . Από το 2006 διδάσκει το μάθημα της φυσικής αλλά και μαθήματα σχετικά με το αντικείμενο αυτό, σε μαθητές διαφόρων ηλικιών, σε Φροντιστήρια και ως βοηθός καθηγητού σε ΑΣΕΙ. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας, ειδικής αγωγής, εκπαίδευσης ενηλίκων και ανοιχτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το διατμηματικό πρόγραμμα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο οποίο πρόγραμμα φοιτά πλέον ως υποψήφιος διδάκτορας. Γνωρίζει άριστα αγγλικά και προγραμματισμό. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την ρομποτική και το διάβασμα. 

Χρυσοβέργης Θανάσης

Σπούδασε στην σχολή Θετικών Επιστημών, στο τμήμα Φυσικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1994 διδάσκει σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης.
Έχει γράψει σημειώσεις και για τις τρεις τάξεις του Λυκείου.
Έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια με τίτλους: «Διδασκαλία της Φυσικής σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες», «Οι σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας της Φυσικής». 

Ψαραδέλη Έφη