Οι Φιλόλογοί μας

Φωστέρη Χριστίνα

Απόφοιτη του τμήματος της Μεσαιωνικής και Νεοελληνικής Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ξεκίνησε να διδάσκει το 1993 σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα εκπαιδευτικά σεμινάρια και σε σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού. 
Στην δουλειά της συνδυάζει τις γνώσεις Ψυχολογίας με την πολύχρονη εμπειρία της ως εκπαιδευτικός καθώς και τη συνεχή της έρευνα πάνω σε οτιδήποτε σχετικό με τη μάθηση, ώστε να βελτιστοποιεί την μεταδοτικότητα της και να παρέχει το καλύτερο δυνατό στους συνεργάτες της και στους μαθητές της.

Βουράνη Λίνα

Απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας-κατεύθυνση κλασική- της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων. Ευαισθητοποιημένη σε θέματα που άπτονται της εξέλιξης και ανάδειξης των δεξιοτήτων των παιδιών παρακολούθησε σεμινάρια, προκειμένου η γνώση να καταστεί εφόδιο όλων των νέων ανθρώπων. Ειδικότερα, το 2014 έλαβε πιστοποίηση παρακολούθησης των σεμιναρίων: «Εισαγωγή στα εργαλεία αξιολόγησης , παρακολούθησης και παρέμβασης των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες», ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ – «Η Νεοελληνική Λογοτεχνία σήμερα: Κοινωνία και Εκπαίδευση», ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ, ενώ το 2017 στα πλαίσια του ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ έλαβε μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πρωτοβουλία παροχής εκπαίδευσης και υποστήριξης στους πρόσφυγες». Τη χρονική περίοδο 2012-2014 δίδαξε σε μαθητές Α, Β, Γ Λυκείου στα πλαίσια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Γλυφάδας τα αντικείμενα των Αρχαίων ελληνικών και της Νεοελληνικής γλώσσας. Έχει εκδώσει το σχολικό βοήθημα ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΣ για τη Β Γυμνασίου στα πλαίσια συνεργασίας της με γνωστό εκδοτικό οίκο. Η επιλογή του επαγγέλματός της υπήρξε συνάρτηση τόσο της ιδιαίτερης αγάπης της για τα παιδιά όσο και του ενδιαφέροντός της προς τις ανθρωπιστικές επιστήμες.  

Βουτσινάς Τάσος

Γεννήθηκε και ζει στον Πειραιά. Σπούδασε Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αποφοίτησε από αυτό με άριστα το 1998. Συμμετείχε στην ταξινόμηση και την οργάνωση του αρχείου Λέανδρου Βρανούση στο Α.Σ.Κ.Ι και έμαθε την τουρκική γλώσσα στο Ινστιτούτο Μελετών Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το 2003 – 2004 εργάστηκε στην Ο.Ε.Ο.Α. ΑΘΗΝΑ 2004 και συνέγραψε το εγχειρίδιο για την εισαγωγική εκπαίδευση των εθελοντών. Από το 2000 έως σήμερα εργάζεται σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Διδάσκει ιστορία στη Β’ και Γ’ λυκείου και συνεργάζεται με το φροντιστήριο Ένεκα Παιδείας από το 2015. 

Καμουτσής Δημήτρης

Απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στην Κλασική Φιλολογία. Κάτοχος μεταπτυχιακού στην Ειδική Αγωγή και Ένταξη. Στοχεύει στο να καταστήσει πιο ενδιαφέροντα και διαδραστικά τα ανθρωπιστικά μαθήματα, μέσω μιας πιο μαθητοκεντρικής διδασκαλίας. Υποστηρικτής της ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών στην μαθησιακή διαδικασία.

Καρατζά Μαρία

Aπόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στη διάρκεια των σπουδών της (Σεπτέμβριος 1985 – Ιούνιος 1989) ήταν δικαιούχος υποτροφίας από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διδακτικής της νεοελληνικής γλώσσας, παιδαγωγικής καθοδήγησης και σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού.
Το 2004 εκδόθηκαν δύο βιβλία της από τον εκδοτικό οίκο "Εκδοτικός Όμιλος Συγγραφέων Καθηγητών" με τίτλο "Η Βιβλιοθήκη της Αξιολόγησης" για μαθητές Β και Γ Λυκείου. 
Κείμενα της για τα μαθήματα της Ιστορίας και της Έκθεσης στις Πανελλαδικές Εξετάσεις δημοσιεύθηκαν στις εφημερίδες «ΒΗΜΑ» και «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» (1993 – 1996).
Από το 2020 εργάζεται στο Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης "ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ".

Κατσούλια Τζένη

Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ξεκίνησε να διδάσκει το 1993 σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Διδάσκει αρχαία ελληνικά και λατινικά. Εκτός από τις επιμέρους σημειώσεις για τις ανάγκες της διδασκαλίας, έχει συγγράψει βοηθήματα και για τις τρεις τάξεις του Λυκείου , όπως «Αρχαία Ελληνικά , Αδίδακτο κείμενο» (Β' και Γ' λυκείου), «Αρχαία Ελληνικά, Γραμματική – Συντακτικό» (Β' και Γ' λυκείου), «Αρχαία Ελληνικά, Ρητορικά κείμενα» (Β' λυκείου), «Αρχαία Ελληνικά, Φάκελος Υλικού» (Β' και Γ' λυκείου). Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με το επιστημονικό αντικείμενο και τις μεθόδους διδασκαλίας. Από το 2000 συνεργάζεται με το φροντιστήριο « Ένεκα Παιδείας» και βοηθά  τους μαθητές της Β' και Γ' λυκείου  να διασφαλίσουν την επίτευξη των στόχων τους.

Μαυριδοπούλου Ελένη

Ως απόφοιτη του τμήματος κλασικής φιλολογιας του Ε. Κ. Π. Α και με μεταπτυχιακό στην Αρχαία και Λατινική φιλολογία  , στοχεύει στην άρτια διδασκαλία των Φιλολογικών μαθημάτων στη Μέση Εκπαίδευση ώστε να μάθουν και να κατανοήσουν οι νέοι και οι νέες την αξία και την εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας, να αναπτύξουν τις γλωσσικές δεξιότητες και το δημιουργικό τους πνεύμα. Έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Εφήβου στόχος της είναι η διαπαιδαγώγηση και η εμφύσηση κινήτρων στους μαθητές, γεγονός που απορρέει και απο την αθλητική της πείρα. Αποτελεί μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού του "Ένεκα Παιδείας" από το 2019, σταθμό της επαγγελματικής της εμπειρίας και σταδιοδρομίας. 

 

Παπανελοπούλου Ταρσίτσα

Η Παπανελοπούλου Ταρσίτσα είναι πτυχιούχος του φιλολογικού τμήματος της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έλαβε ειδίκευση στα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά . Από το 1997 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλους φροντιστηριακούς οργανισμούς . Από το 2009 συνεργάζεται με το «Ένεκα Παιδείας» διδάσκοντας τα μαθήματα των αρχαίων ελληνικών και λατινικών κατά αποκλειστικότητα στη Β’ & Γ’ Λυκείου για τα οποία και έχει συγγράψει βοηθήματα – βιβλία. 

Η επιθυμία για συνεχή βελτίωση και επανακατάρτιση για εξέλιξη των παιδαγωγικών μεθόδων την ωθούν στο να συμμετέχει σε σεμινάρια και ημερίδες με εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό περιεχόμενο. Διακρίνεται για τη μεθοδικότητα , την ευσυνειδησία αλλά πάνω απ’ όλα για την πίστη και την αγάπη για αυτό που επαγγέλλεται και τα παιδιά. Ακολουθεί τον εύστοχο λόγο του Πλούταρχου «Τα μυαλά των παιδιών δεν είναι δοχεία που πρέπει να ανοίξουμε, είναι σπίρτα που πρέπει να τα ανάψουμε». 

Πιτικάκη Ειρήνη

Πολυετής διδακτική εμπειρία στα μαθήματα Ιστορίας, Λατινικών και Λογοτεχνίας και ειδικά για την προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Τα τελευταία δύο χρόνια διδάσκει με ενθουσιασμό και το μάθημα της Κοινωνιολογίας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Ιστορίας, Κοινωνιολογίας και Παιδαγωγικών , για να εμπλουτίζει τις γνώσεις της και να συνδράμει επαρκώς στην εκπαιδευτική διαδικασία. 

Λίγα λόγια για το Ένεκα Παιδείας,  "Αξίζει να αναφερθώ και στην εμπειρία μου ως διδάσκουσα στο «Ένεκα Παιδείας». Πρόκειται για έναν χώρο εξαιρετικής εκπαιδευτικης ποιότητας, με άριστο διδακτικό προσωπικό και γραμματειακή υποστήριξη και με εξαιρετική συνεργασία με την διεύθυνση. Παρέχεται στους μαθητές η ύψιστη εκπαιδευτική πράξη, ένα φιλικό και συνεργάσιμο περιβάλλον καθώς και ψυχική, παιδαγωγική στήριξη. Συνιστώ σε όλους και όλες να επισκεφτείτε τον χώρο του «Ένεκα Παιδείας»."

Ασημακοπούλου Εύη

Δημητροπούλου Γεωργία

Ρουσοπούλου Βασιλική

Σχοινά Σοφία